search for: in: entire forum this post
you are here: root => Installing the Nodesforum => Installation Support => Image verefication error!
member since:
folders:
0
posts:
1
replies:
0

Image verefication error!

When i try to register an new account i cant se a image there the code is the image is broken.. What should i do im pretty good at coding and everything in script is okey there it should be. Like this: if($_nodesforum_image_verification_on_registration=='yes')
{echo ' Thats okey and also in config its okey..
post #203 permalink
please login to reply
member since:
folders:
10
posts:
22
replies:
75
quote from Kevinbp on post #203
When i try to register an new account i cant se a image there the code is the image is broken.. What should i do im pretty good at coding and everything in script is okey there it should be. Like this: if($_nodesforum_image_verification_on_registration=='yes')
{echo ' Thats okey and also in config its okey..



Hi, it looks like you might not have the PHP "GD" extension installed. example if you navigate to the location of the file called "image_verification.php" from the nodesforum files in your browser, you should see a picture containing numbers, this file can run independently. If the picture does not come up correctly then your php does not have the GD extension.

Your options would be either
  1. install the php GD extension on your server

    instructions on how to do that will be different depending what is your server, if you rent a server (or server space) from somewhere then you need to ask the company to enable GD for you, if its your own server, installation process will differ depending on what server version you use.

    example, on ubuntu 6 to 10:
    install GD
    code:
    sudo apt-get install php5-gd

    restart server
    code:
    sudo /etc/init.d/apache2 restart

    source: http://www.cyberciti.biz/faq/ubuntu-linux-install-or-add-ph​p-gd-support-to-apache/


  2. or turn off all the options that it says it needs gd to work in the config.php
    code:
    $_nodesforum_image_verification_on_registration='no';
    $_nodesforum_image_verification_on_forgotten_pass='no';
    $_nodesforum_image_verification_on_resend_validation_mail='no';
    
    $_nodesforum_image_verification_on_guest_reply='no';


    but be advised that then you will not be protected by image verification so make sure you also
    • enable email verification on regsitration
      code:
      $_nodesforum_validate_email='yes';

    • turn off guest posting
      code:
      $_nodesforum_allow_guest_replies='no';


wassaa


test: test
post #204 permalink
a guest
I had the same problem except that I had GD installed and I could see the image_verification.php script when ran as a standalone. I fixed the broken images by going to the code and adding ".php" to all "image_verification?foo&bar" instances, this fixed the problem.
post #207 permalink
member since:
folders:
10
posts:
22
replies:
75
quote from a guest on post #207
I had the same problem except that I had GD installed and I could see the image_verification.php script when ran as a standalone. I fixed the broken images by going to the code and adding ".php" to all "image_verification?foo&bar" instances, this fixed the problem.


oh yes i see, thanks for pointing this out! on my (apache) servers i always enable the MultiViews option.

that allows me to not specify the file extensions in the URLs to not reveal that the files are in PHP and make nicer URLs.

so i guess i should add an option in the config to specify if you have MultiViews enabled on your server or not which would cause the ".php" to be added to all URLs that need it if you do not have it enabled.

for the moment you will need to either enable MultiViews or correct the file names for the image_verification file.

note that i was once in a situation where i was on a rented server and wanted to run one of my own scripts designed for my server which required multiviews but the host did not have it enabled. but in the end i was easily able to enable multiviews without having to deal with the helpless support by creating a file named ".htaccess" that contained this text:

code:
AddType text/x-component .htc

Options +MultiViews -indexes



and just drop it in the folder and that enabled multiviews for this folder and all children folders.

(note on windows it wont let you create a file named .htaccess, just name it htaccess with no dot in front, upload it like that and rename it on the server)

wassaa


test: test
post #208 permalink
member since:
folders:
10
posts:
22
replies:
75
this problem, affecting people who dont have the "MultiViews" option enabled on their server, has been fixed in version 1.057.

wassaa


test: test
post #220 permalink
member since:
folders:
0
posts:
0
replies:
1
what should i do i got the same problem, not even in one site i use several site but i remember one when i am trying to register at trusted essay writing service it's show me the error of image verification, but i did't see any image on site, i didn't get why this kind of error occurred can any on explain.
post #461 permalink
please login to reply

moderators of this post

Kevinbp (level: ∞)
powered by Nodesforum